בפעם הקודמת דיברנו על הכיוון ממנו מגיע האור (הטבעי), הפעם נדבר על הכיוון ממנו מגיעה המצלמה. לזווית של המצלמה ביחס לאוכל שאנחנו מצלמים יש חשיבות גדולה. היא זו שקובעת את הרוח הכללית של הצילום: האם אנחנו רוצים להציג משהו גרפי יותר או איזושהי התרחשות כללית? ואולי אנחנו רוצים דווקא להזמין את הצופה להצטרף אלינו לארוחה? עוד נדבר על סגנון וסטיילינג בכתבות הבאות, אבל בינתיים בואו ונראה כיצד זווית הצילום שאנחנו בוחרים משפיעה על התוצאה.
הזווית הראשונה עליה נדבר היא כאשר המצלמה באה מלפני האוכל המצולם. מדובר, למעשה, בטווח גדול של זוויות שבכולן המצלמה באה מלפנים והן נבדלות זו מזו בגובה של המצלמה ביחס לאוכל. ניתן לחלק טווח זה של זוויות באופן גס לשניים: אם המצלמה מגיעה מגבוה אז הרקע לצילום יהיה רק המשטח עליו האוכל מונח. הצילום המתקבל יהיה תלת-מימדי אבל עם עומק קטן יחסית. זווית זו מזמינה מאוד שכן היא מדמה את הזווית האמיתית שממנה הצופה יסתכל על האוכל כאשר הוא בא לאכול אותו. ניתן לשלב אותה עם כל אחד מכיווני האור עליהם דיברנו בפעם הקודמת. מצד שני, היא מאוד מגבילה מבחינת כמות הדברים שניתן להכניס בפריים.
האפשרות האחרת היא שהמצלמה תהיה בזווית נמוכה ביחס לאוכל ועד ממש לגובה של פני האוכל. הצילום המתקבל מכיל רבדים גדולים יותר של עומק ועל כן הוא גם הרבה יותר תלת מימדי. זווית זו מחמיאה במיוחד למושאים שיש בהם עניין באזור המצולם, כמו למשל, עוגת שכבות. מצד שני, הזווית הזו קצת יותר מאתגרת כאשר האור הוא אחורי שכן מקור האור (החלון, למשל) עלול להיכנס לתוך הפריים ולהפריע (לפעמים זה דווקא מעניין). כמו כן, הזווית היא קצת יותר מאתגרת גם מפני שצריך להתחשב במה שנמצא באחורי התמונה. מדובר בעקב אכילס של הרבה צלמים מתחילים אשר מכניסים בטעות לתוך התמונה דברים שלא באמת צריכים להיות שם.
הזווית השנייה של הצילום עליה נדבר היא צילום עילי, כלומר, המצלמה נמצאת מעל האוכל ומצלמת אותו מלמעלה. על מנת שלא ליצור זוויות "מוזרות", רצוי שהעדשה תהיה מקבילה לחלוטין למשטח שעליו מונח האוכל. זווית זו מספקת לנו משטח ישר כמו קנבס לציור שעליו אנחנו יכולים "לצייר" עם האוכל והחפצים הנלווים אליו. לכן הזווית הזו היא מצויינת להפקת תמונות גרפיות כמו זו שבדוגמא הראשונה. זווית זו גם יכולה לשמש להעברת התרחשות כללית, כמו למשל, שולחן אוכל שמצולם מלמעלה בזמן שאוכלים, גם אם האנשים לא באמת מופיעים בתמונה, כמו בדוגמא השנייה.
מספר טיפים נוספים לזווית הזו: על מנת שיהיה קל לצלם תמונות כאלה ולא תצטרכו לעמוד על השולחן או לטפס על סולם, רצוי להוריד את הסט אל הרצפה, כלומר משטח הצילום שלכם צריך להיות נייד. כמו כן, ניתן לשלוט בגודל ה"קנבס" שלכם על ידי זום פנימה והחוצה. אם אתם משתמשים בחצובה, ייתכן שתצטרכו לעשות מעט זום פנימה על מנת שרגלי החצובה לא יופיעו בתמונה. שימו לב שלכיוון האור עליו דיברנו בפעם הקודמת יש פחות השפעה בזווית זו, העיקר שהוא אור טבעי. מאותה סיבה, חשוב לשים לב שהתמונה יוצאת קצת פחות תלת מימדית.
ועכשיו תרגיל בשבילכם: קחו משטח צילום כלשהו והניחו אותו על הרצפה. לצורך העניין, קאפה (מעין בריסטול קשיח) לבנה או שחורה שניתן לקנות בכמה גרושים בכל חנות של יצירה או ציוד משרדי יכולה להיות מצויינת. הניחו על המשטח מספר חפצים, למשל, סכו"ם, פירות שלמים או חתוכים, קערות או צלחות. "ציירו" איתם סצינה מעניינת וצלמו אותה מלמעלה. מוזמנים לשתף אותנו בתוצאות שלכם.