טארט שוקולד וכוסמת

טארט השוקולד הפשוט מקבל כאן טוויסט מעניין עם קלתית מקמח כוסמת בעלת מרקם מאוד מיוחד וכוסמת קלויה שנותנת טעם אגוזי עמוק לכל ביס וגם מתפצפצת בפה. מבוסס על מתכון של ניקולאס פאצ'יילו, הקונדיטור של מלון היוקרה Prince de Galles בפריז.

IMG_1359_2.JPG

חומרים ל-4 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ

בצק פריך כוסמת
100 גרם חמאה רכה
65 גרם אבקת סוכר
20 גרם אבקת שקדים
2 גרם מלח
40 גרם חלמונים (2 מביצים בגודל L)
170 גרם קמח כוסמת

  • שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת מיקסר ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
  • מוסיפים פנימה את יתרת החומרים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה למלבן גדול בעובי 3 מ"מ ומעבירים לקירור לשעה
  • משתמשים בבצק לריפוד 4 רינגים או תבניות בקוטר 8 ס"מ
  • מעבירים למקרר לשעה ואופים ב-160 מעלות 12-14 דקות. מצננים.

גנאש שוקולד מריר
85 גרם שמנת מתוקה
15 גרם סירופ גלוקוז
15 גרם דבש
75 גרם שוקולד מריר 70%
10 גרם חמאה

  • מחממים את השמנת, הגלוקוז והדבש לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד כשהוא מומס
  • מערבבים היטב לקבלת גנאש חלק
  • מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת

הרכבה
100 גרם כוסמת חומה יבשה
20 גרם שוקולד מריר מומס
מלח

  • קולים את הכוסמת היבשה במחבת עד שהיא נפתחת מעט כמו פופקורן
  • מורחים את התחתית של כל קלתית במעט שוקולד מומס ומפזרים מעט כוסמת קלויה בתחתית
  • ממלאים את הטארטלטים בגנאש עד לשפתם ומפזרים מעל מעט כוסמת קלויה וקמצוץ מלח (רצוי פרחי מלח)
מודעות פרסומת

There are 2 comments

  1. אורה

    שלום, מתקון נראה מעולה, רק שאלה-אפשר להכין טארט אחד בגודל 24סמ? אפיה היא פעם אחד או פעמיים?

השאר תגובה