עוגת גבינה-אוריאו מושחתת

ללא ספק אחת העוגות היותר מושחתות שיצא לי ליצור בזמן האחרון ובכלל. עוגת גבינה-אוריאו עם שכבת בראוניז פאדג', שכבת גבינה אפויה קרמית ומושלמת עם עוגיות אוריאו שלמות ועוד שכבת מוס שוקולד לבן ואוריאו מטריפה. אבל אל תתנו למראה המושחת להטעות אתכם – העוגה ממכרת ומאוזנת בצורה מדהימה!

IMG_1671_2

חומרים לעוגה בקוטר 24 ס"מ

שכבת בראוניז פאדג' 
75 גרם חמאה
115 גרם שוקולד מריר
50 גרם סוכר חום כהה
20 גרם אבקת קקאו
מעט תמצית וניל
מעט מלח
2 ביצים מופרדות
70 גרם סוכר לבן
20 גרם קמח

  • ממיסים את החמאה והשוקולד יחד במיקרוגל בפולסים
  • מערבבים פנימה את הסוכר החום הככה, אבקת הקקאו, הווניל, המלח והחלמונים
  • בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרנג יציב כ-3-4 דקות
  • מקפלים את המרנג אל תערובת השוקולד
  • לבסוף מקפלים פנימה את הקמח
  • מכינים רינג או תבנית בקוטר 24 ס"מ, מרפדים את התחתית בנייר אפייה ועוטפים מכל הכיוונים בנייר כסף
  • יוצקים את הבלילה אל התבנית ואופים ב-170 מעלות כ-20 דקות
  • מצננים ומעבירים למקפיא לשעה

שכבת גבינה ואוריאו
400 גרם גבינת שמנת 25% (2 חבילות)
400 גרם גבינת שמנת 5% (2 חבילות)
220 גרם סוכר (1 כוס + 2 כפות)
קמצוץ מלח
220 גרם ביצים (4 ביצים גודל L)
100 גרם שמנת מתוקה (1/3 כוס)
מעט תמצית וניל
130 גרם שוקולד לבן
16 עוגיות אוריאו שלמות

  • מחממים את השמנת, המלח ותמצית הווניל בסיר עד לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולד. מערבבים לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  • בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות והסוכר לקבלת תערובת אחידה
  • מקפלים את השוקולד הלבן אל תערובת הגבינות ולבסוף מקפלים פנימה את הביצים
  • עוטפים את התבנית או הרינג היטב מסביב בנייר כסף ומניחים אותה בתוך תבנית רחבה ועמוקה
  • יוצקים את תערובת הגבינה על גבי הבראוניז האפוי ומטביעים פנימה את עוגיות האוריאו
  • יוצקים מים רותחים מסביב עד לחצי גובה של התבנית ומעבירים בזהירות לתנור מחומם ל-150 מעלות
  • אופים שעה עד שעה ורבע – השוליים של העוגה (כ-5 ס"מ מהדפנות) אמורים להיות יציבים מאוד והמרכז מעט רוטט
  • מוציאים מהתנור ומצננים

מוס שוקולד לבן ואוריאו
90 גרם שמנת מתוקה (1)
מעט תמצית וניל
130 גרם שוקולד לבן
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים
220 גרם שמנת מתוקה (2)
6 עוגיות אוריאו מפוררות

  • משרים את הג'לטין במים הקרים כ-10 דקות לפחות
  • שמים בסיר את השמנת המתוקה (1) עם הווניל ומביאים לסף רתיחה
  • יוצקים על השוקולד והג'לטין ומערבבים היטב עד לקבלת גנאש חלק ומבריק
  • מקציפים את השמנת המתוקה (2) לקצפת רכה ומקפלים אותה אל הגנאש בשתי פעמים
  • מקפלים פנימה את עוגיות האוריאו המפוררות
  • יוצקים את המוס על גבי שכבת הגבינה האפויה ומעבירים למקפיא לכמה שעות
  • מחלצים את העוגה מהרינג ומעבירים למקרר להפשרה כשעתיים לפני ההגשה

 

 

השאר תגובה