בניגוד לחמוציות היבשות שאתם מכירים מחנויות הפירות היבשים, לחמוציות טריות יש טעם חמצמץ ונפלא וצבע פשוט יפהפה. אז אי אפשר להשיג כל כך חמוציות טריות בארץ, אבל אפשר להשיג אותן קפואות (בסופרים ובחנויות הטבע) שזה הכי קרוב לדבר האמיתי ונותן תוצאות לא רעות בכלל. כאן משלבים אותן לתוך עוגה עסיסית עם גרידת ליים או לימון ושטרויזל של אגוזי מלך ומקבלים שילוב שנולד בשמיים. ויש גם בונוס – אפשר להכין אותה גם פרווה או לרגישים ללקטוז.

חומרים לעוגה אחת בקוטר 22 ס"מ

200 גרם סוכר (1 כוס)
120 גרם חמאה מומסת (אפשר להחליף בשמן)
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל
גרידה מלימון או ליים אחד
210 גרם קמח (כוס וחצי)
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
120 גרם שמנת חמוצה (חצי כוס, אפשר להחליף ביוגורט או מיץ תפוזים)
60 גרם חלב (רבע כוס, אפשר להחליף במים או חלב שקדים)
90 גרם חמוציות קפואות (כוס ורבע)

לשטרויזל אגוזי מלך:
70 גרם קמח (חצי כוס)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
רבע כפית מלח
60 גרם אגוזי מלך קצוצים (חצי כוס)
40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • מכינים את השטרוזיל: שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים. שומרים את השטרוזיל במקרר עד לאפיית העוגה.
  • להכנת העוגה: בקערה מערבבים יחד את הסוכר, החמאה, הביצים, הווניל והגרידה
  • בקערה נפרדת מערבבים את כל האבקות: קמח, אבקת אפייה ומלח
  • מקפלים את תערובת האבקות אל תערובת החמאה והביצים עד שלא רואים יותר קמח
  • מקפלים פנימה את השמנת והחלב
  • יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומפזרים מעל את החמוציות ואת השטרויזל
  • אופים ב-180 מעלות 40-45 דקות עד שקיסם המוכנס במרכז יוצא יבש. מצננים.
  • מגישים את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר.
  • שומרים את העוגה בכלי מכוסה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים או במקרר עד שבוע.

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. איתי

    היי
    העוגה נראית מדהים.
    שתי שאלות:
    באיזה גובה הרינג?
    והאם אפשר להחליף את החמוציות בפירות אדומים אחרים?
    תודה

    1. בייקרי 365

      גובה 4 ס"מ. אפשר להחליף בכיף בפירות אחרים.

השאר תגובה