בחרנו לסגור את שבוע ההדרים עם עוגת תפוזים ים תיכונית וממש מיוחדת שמגיעה אלינו היישר מיוון. קוראים לה פורטוקלופיטה, והשם אמנם בומבסטי אבל המשמעות שלו היא פשוט עוגת תפוזים. מכינים את העוגה עם עלי פילו והם שנותנים לעוגה את המרקם והטעם הכל כך מיוחדים שלה והם שונים מאוד מכל מה שאתם מכירים. עוגה שונה וטעימה שסוגרת לנו את שבוע ההדרים בסטייל.

חומרים לתבנית מלבנית בגודל 25X30
לתחתית:
6 עלי פילו מופשרים
80 גרם חמאה מומסת
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
לבלילה:
180 גרם סוכר
5 ביצים גודל L
180 גרם שמן
20 גרם אבקת אפייה
330 גרם יוגורט
2 כפות ליקר תפוזים
גרידה משני תפוזים
6 עלי פילו מופשרים
לסירופ:
250 מים
250 סוכר
מיץ משני תפוזים
מעט גרידת תפוז
- להכנת התחתית: מערבבים את הסוכר עם הקינמון
- מברישים את עלי הפילו בחמאה המומסת ומקפלים אותם כמו אקורדיון
- מסדרים אותם בתחתית של תבנית משומנת קלות
- מפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון
- אופים ב-180 כ-15 דקות עד להזהבה. מצננים.

- מכינים את הבלילה: בקערת מיקסר שמים את הביצים והסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה
- מאיטים את מהירות המיקסר ומזלפים את השמן בהדרגה פנימה
- מקפלים פנימה את אבקת האפייה, היוגורט, הליקר וגרידת התפוז לקבלת תערובת אחידה
- חותכים את עלי הפילו לחתיכות קטנות ומקפלים אל תוך הבלילה
- יוצקים את הבלילה על התחתית האפויה ואופים ב-180 מעלות כ-35-40 דקות להשחמה
- בינתיים מכינים את הסירופ: שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה
- ממשיכים לבשל את הסירופ עוד כ-4-5 דקות
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה כחצי שעה
- יוצקים את הסירופ על גבי העוגה ונותנים לה לספוג אותו
- העוגה תהיה במיטבה ביום למחרת
יצאה מושלמת! שמתי במקרר אחרי האפייה ויום אחרי היה לה מרקם של ברד פודינג מיוחד כזה 😋 תודה על מתכון מדויק!!