גרניטה

פרוייקט הקינוחים הגדול שלנו שקירר לכם את הקיץ מתקרב אל סופו ואנחנו עם משפחת הקינוחים האחרונה והלא פחות חשובה – קינוחי הקרח. המתכון הראשון הוא של גרניטה מוחיטו קרירה ומרעננת.

IMG_9864_2

הטכניקה כאן היא די פשוטה. מכינים סירופ של מים וסוכר ביחס של 50-50. מערבבים את הסירופ עם איזה נוזל שרוצים (כמעט הכל הולך) ביחס של 1 ל-4 לטובת הנוזל (מחית פרי, מוצרי חלב, יין, אלכוהול ועוד). שניהם צריכים להיות ב-20 מעלות (אם לא אז רצוי להביא אותם לטמפרטורה הזאת). משתמשים בנוזל שמתקבל לפי המתכון. רצוי לא להשתמש כאן בשמנת או נוזל שומני אחר כי הם עלולים להיתפס בזמן ההקפאה ותקבלו מרקם שונה מהרצוי.

גרניטה מוחיטו
השם גרניטה בא מהמילה הצרפתית לאבן הגרניט והקינוח זכה לשם זה בגלל הדמיון שלו לאבן במראה. מדובר בקינוח מוצק למחצה שעשוי מגבישי קרח קטנים שנוצרים מגירוד או ערבוב כל כמה זמן, נוזל שנמצא במקפיא. מטרת הגירוד היא למנוע מהנוזל להפוך לגוש גדול של קרח. הגרניטה עשויה מנוזל בסיס, לרוב מיץ פירות או ירקות (אפשר להוסיף חלב או אלכוהול) המעורבבים עם סירופ סוכר (לרוב ביחס של 1 ל-4 לטובת הנוזל) שעוזר לקבל את התוצאה המיטבית בהקפאה. חשוב להקפיד לערבב את הנוזל כל 20-30 דקות בערך על מנת למנוע ממנו להיפרד או לקפוא מדי. גבישי הקרח של הגרניטה אמנם קטנים אבל עדיין נראים בעין ומורגשים בפה וזה ההבדל המרכזי בין גרניטה לסורבה.

100 מיץ לימון (אפשר חלק יוזו)
10 עלי נענע טריים
100 גרם סירופ סוכר 50 אחוז
20 גרם רום (אופציונלי, אם לא רוצים אז מחליפים במים)
130 גרם מים

  • מכינים סירופ מ-70 גרם מים ו-70 גרם סוכר, מבשלים עד לרתיחה ומצננים ל-20 מעלות, שוקלים 100 גרם
  • מבלנדרים יחד את מיץ הלימון עם הנענע, המים והרום ומביאים ל-20 מעלות
  • מערבבים את שני החלקים יחד ומוזגים לכלי רחב (הגובה של הנוזל צריך להיות 1-2 ס"מ)
  • מכניסים למקפיא ל-45 דקות, מוציאים ומגרדים את השוליים שקפאו עם מזלג, מערבבים הכל ומחזירים למקפיא
  • כל חצי שעה מוציאים מהמקפיא ומגרדים טוב את הקרח בתנועות מעגליות עם המזלג
  • חוזרים על הפעולה 3-4 פעמים עד שכל הנוזל הפך לקרח
  • שומרים בקופסה אטומה במקפיא עד 3 ימים. מגישים מיד מהמקפיא.
מודעות פרסומת

2 תגובות הוסף תגובה

  1. itainathaniel הגיב:

    אני חושד שהפסקה הראשונה שלך דורשת מחיקה קלה (:

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      תודה, תיקנתי

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s