לחם תבלינים במחבת

ב

לחם תבלינים פשוט וקל ללא לישה שאופים בסיר או במחבת שנכנסים לתנור. חמש דקות עבודה, שעה וחצי התפחה ויש לכם לחם ריחני ומדהים לזלילה מיידית…

IMG_0149_2.JPG

חומרים לכיכר אחת גדולה בקוטר 25-30 ס"מ

600 גרם קמח (4 ושליש כוסות)
8 גרם שמרים (2 ורבע כפיות)
10 גרם מלח (חצי כף)
480 גרם מים חמימים (2 כוסות)
תערובת תבלינים טריים או יבשים לבחירתכם: בזיליקום, אורגנו, טימין, רוזמרין

לגימור:
מעט מלח גס
מעט שמן זית

  • מערבבים יחד את כל החומרים בקערה עד שלא רואים יותר קמח בכלל
  • עוטפים בשקית ומניחים במקום חמים לתפוח כשעה
  • משמנים סיר או מחבת שטוחים וגדולים בגודל 25-30 ס"מ עם מעט שמן זית
  • מעבירים את הבצק בזהירות אל הסיר ומשטחים אותו בעדינות לכיכר שטוחה בגודל הסיר
  • מכסים שוב בשקית ומתפיחים כחצי שעה
  • בינתיים מחממים תנור ל200 מעלות
  • מברישים את הבצק בשמן זית וחורצים איקס במרכז עם סכין חדה
  • אופים 35-40 דקות עד שהכיכר זהובה יפה
  • מוציאים מהתנור ומברישים בעוד מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח גס ותבלינים מעל
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s